Wie ben ik?

Van kinds af aan leef ik met - en omgeven door honden. 


Thuis heb ik zowel pups als herplaatsers gehad. Al mijn vrije tijd spendeerde ik tussen mijn viervoeters.  Ik poetste liever kennels of ging liever alleen wandelen dan dat ik ging spelen bij een vriend – of vriendinnetje. Ik voelde mij het best bij mijn honden, tussen hen voelde ik mezelf: begrepen en sterk.

Hoe meer ik gepassioneerd raakte in het opvoeden en trainen van honden, hoe meer ik botste op de limieten hiervan.

Inzichten vanuit sport en training gaven me niet steeds de antwoorden die ik zocht om met bepaald gedrag om te gaan. Ik stelde bepaalde methodieken die gebruikt werden om honden ‘af te richten’, steeds in vraag.


Toen ik op 15-jargige leeftijd mijn eigen hondje, na het oplopen van een zwaar trauma, heb zien veranderen van een open, slim en enthousiast meisje in een extreem angstig en ongelukkig hondje, gingen er belletjes rinkelen. Met de kennis die ik toen had, kon ik haar onvoldoende begeleiden en ondersteunen.

Ik wilde weten wat ze nodig had en verstaan wat ze me wilde zeggen.

Zo ben ik acht jaar geleden gestart met studies en opleidingen omtrent hondengedrag. Ik ben mezelf gaan verdiepen in nieuwe, wetenschappelijke en hondvriendelijke inzichten en kennis. Dit, in combinatie met observaties van straat-asiel en huishonden, vormt mijn visie vandaag. 

Als mijn omgang met honden kort beschrijf denk ik dat communicatie, welzijn en verbondenheid centraal staat. Ik streeft er naar om harmony te vinden tussen de hond en zijn geleider en gebruik enkel methodieken die het welzijn van de hond bevorderen en die de band tussen de hond en zijn geleider versterkt.


Momenteel deel ik mijn leven met een werklijn golden retriever teefje Hazel en een Duitse Staande korthaar reu, Mansoon.  Twee schatten van honden, met elk een totaal verschillende persoonlijkheid. Hazel is mijn nuchter, zacht, maar toch ook heel eigenwijs dametje. Terwijl Mansoon de vrolijke clown is die houdt van fratsen en plezier. Ze ondersteunen mij vaak bij consulten. 

Ik hoop dat ik velen van jullie mag inspireren en een verschil kan betekenen voor onze honden.