Mansoon


Deze spikkelman is een Duitse staande korthaar reu van 4 jaar.


Mansoon hebben wij op de leeftijd van 21 weken mogen oppikken op de luchthaven van Schiphol. Hij is afkomstig uit een geweidige, kleinschalige kennel in Roemenië ‘Du Nid aux Nobles’ en was voorbestemd om naar Minnesota in Amerika te vliegen waar hem een leven als detectiehond stond te wachten.

Gelukkig voor ons is hij last-minute geannuleerd en mochten wij hem verwelkomen in ons leven.


Mansoon is mijn eerste korthaar. Ik werd vaak verweten dat ik ‘alleen maar met goldens’ om kon en wilde heel graag eens een ander ras in huis.  Ik heb toen voor een Duiste staande gekozen omdat ik de uitdaging van een staande jachthond wilde aangaan en omdat ik helemaal verzot was op hun gek, gevoelig en lief karakter.


En de uitdaging die ik wilde, had ik! 

Mansoon was/is een geweldige hond! Helaas is hij op zes maand jonge leeftijd tot twee keer toe heel zwaar aangevallen door een andere hond, terwijl hij aangelijnd was. Niet alleen zorgde dit voor de nodige fysische schade, de aanvallen bezorgde hem ook de nodige psychologische trauma’s. Mansoon was plots ‘Mansoon’ niet meer. Hij viel uit – zodra hij nog maar een andere hond rook, was plots heel angstig en onzeker.


Maar met de nodige liefde, respect en heel veel geduld zijn we er in geslaagd om de angsten te overwinnen. Mansoon is nu sterker dan ooit en vaak mijn partner bij begeleidingen. Hij is een ware “gentleman” bij de dametjes en is heel sterk in communicatie.


Mansoon houdt van speuren, lange wandelingen, languit in de zon liggen, de clown uithangen en van eten.